Mesajele de la milioane de utilizatori Facebook care se plângeau de nenumăratele invitații pentru jocuri l-au determinat pe Zuckerberg să îmbunătățească platforma site-ului de socializare: ajutorul este pe drum.
Directorul executiv al Facebook, Mark Zuckerberg a spus că rețeaua socială va avea parte în final de îmbunătățiri și că nu vor mai fi notificări constante de descărcare a jocurilor care să deranjeze utilizatorii. Decizia a venit în urma unui studiu de caz realizat de către cei de la Institutul Tehnologic din Delhi, în urma căruia s-a observat că întrebarea despre oprirea notificărilor a fost cea mai votată dintre toate cele prezente. Acesta a luat hotărârea conform cu democrația publicului și miercuri a spus vorbit despre gravitatea problemei și totodată a demonstrat utilitatea studiilor de caz. A mai adăugat că a luat legătura cu persoana care se ocupă de dezvoltarea platformei să caute o soluție eficientă.
Invitațiile pentru jocuri pot fi enervante pentru cei care nu sunt cu adevărat interesați, dar jocurile sunt cel mai adesea create pentru a recompensa expeditorii. La fel ca în cazul ”Candy Crush Saga” cu cât mai multe invitații la joc trimit expeditorii, cu atât mai multe ”vieți” câștigă în schimb.
La o astfel de îmbunătățire Mark Zuckerberg se gândea de foarte mult timp, însă nu era tocmai pe o listă de realizări importante ale companiei. El spune că Facebook are alte priorități mai importante dar cum utilizatorii sunt atât de nemulțumiți, compania va vedea acțiunea ca o prioritate.
Cum numărul de jucători de pe Facebook este în scădere, au fost vremuri în care nume ca „FermVille” sau „Mafia Wars” erau ceva special pentru lumea site-ului social. Companii ca „Zynga” și „King Digital Entertainment PLC” au devenit din ce în ce mai populare datorită jocurilor jucate pe Facebook. Veniturile Facebook din jocuri sunt mici față de cele pe care le obține din reclame.
Frustrarea din cauza invitațiilor nu este tocmai nouă. Cu aproximativ un an în urmă un utilizator Facebook a postat o întrebare pe pagina comunității rugându-i să-l ajute să scape de notificări, dar a observat că nimic nu durează mai mult de o zi. Un alt utilizator a recomandat să se facă o opțiune care să închidă notificările pentru jocuri.
Mark Zuckerberg nu a specificat întocmai cum compania Facebook se va ocupa de această problemă. Facebook nu răspunde momentan la comentarii.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here