Facebook nu va lansa butonul „Dislike” („Nu îmi place”), însă va testa, începând de vineri, noi funcţii prin care utilizatorii îşi vor putea exprima stările de bucurie, dragoste şi furie şi care vor fi alternative pentru „Like” („Îmi place”), potrivit The Telegraph.

Facebook le va permite în sfârşit utilizatorilor săi să exprime şi alte emoţii decât „Like”, lansând o serie de butoane alternative de „Reacţii”.

Noua funcţie „Reacţii”, care va fi lansată după sugestiile privind faptul că Facebook ar putea introduce un buton „Dislike”, le va permite utilizatorilor reţelei de socializare să exprime şapte stări, respectiv plăcere, iubire, râs, bucurie, şoc, tristeţe şi furie, notează Mediafax.ro.

Aceste şapte funcţii vor fi testate începând de vineri în rândul utilizatorilor Facebook din Irlanda şi Spania.

Astfel, utilizatorii vor putea să dea click pe unul dintre cele şapte butoane care vor fi introduse pentru a putea exprima stări, între acestea unul fiind pentru funcţia „Like”. Fiecare dintre aceste noi reacţii va fi cuantificată, aşa cum se întâmplă în prezent cu numărul de „Like-uri”.

„Oamenii intră pe Facebook pentru a distribui tot felul de lucruri – chiar dacă este vorba despre actualizări care exprimă bucurie, tristeţe, amuzament sau aspecte care te îndeamnă la reflecţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Acesta a precizat că reprezentanţii Facebook au aflat că utilizatorii îşi doresc mai multe mijloace prin care să sărbătorească, să îşi exprime simpatia şi să râdă împreună cu alţi utilizatori ai reţelei de socializare.

„Acesta este motivul pentru care testăm «Reacţii», o extensie a butonului «Like», pentru a vă oferi mai multe căi de a reacţiona la ceva publicat pe Facebook, într-un mod rapid şi uşor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Facebook.

Lansarea acestor noi funcţii pentru exprimarea stărilor utilizatorilor vine după ce, în luna septembrie, Mark Zuckerberg, cofondator şi chief executive officer (CEO) al reţelei de socializare, a anunţat că această platformă online lucrează la o serie de alternative pentru butonul „Like”. Acest anunţ a fost interpretat la momentul respectiv de presa internaţională ca o intenţie a Facebook de a lansa butonul „Dislike”.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here