Având ca antemergător Germania, Olanda și  Finlanda, pentru prima dată, Franța și-a asumat în acest an opoziția față de România. În editorialul scris pentru DCNews, Bogdan Chirieac remarcă o coincidență surprinzătoare privind refuzul intrării României in Schengen.

Iată, integral, editorialul scris de Bogdan Chirieac, citat de dcnews.ro:

„Spațiul Schengen pentru sirieni, irakieni, afgani, nu pentru români

Patru state s-au opus ferm și demn intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen: Franța, Germania, Olanda și Finlanda. De obicei, Olanda era antemergătorul Germaniei, iar mica Finlandă apărea când și când, pentru ca numărul de state ce se opun României să fie mai cuprinzător. Interesant de această dată e că Franța, ca și Germania, și-au asumat deschis opoziția față de România.

Toată lumea vede zilnic la TV cum zeci de mii de cetățeni din Siria, Afganistan, Irak, Albania intră în spațiul Schengen ca-n brânză. De obicei, lucrul acesta se petrece prin Grecia, Italia și Ungaria. Acum însă, cu toată lupta împotriva corupției, cu toate rezultatele care fac din operațiunea „Mani Pulite” din Italia anilor ’90 o simplă plimbare în parc, iată că Franța și Germania ne spun un NU hotărât. Mai mult, amânarea va dura până în 2017. De vină o fi tot corupția din România? Poate că da… Sunt absolut convins că anchetele DNA, care investighează onorabilele companii din Franța și Germania, cum sunt Veolia-Apa Nova și EADS, nu au influențat în niciun fel opoziția față de România a distinșilor oficiali de la Paris și Berlin…”

 

Articol redactat de Michaela Maria

 

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here