Facebook sau Google+? Care rețea de socializare este mai bună?

Home > Facebook sau Google+? Care rețea de socializare este mai bună?

La un moment dat, Facebook era cea mai cunoscută rețea de socializare, dar acum, Google+ ia o felie din plăcintă. Părerile sunt împărțite, oamenii fie consideră că opțiunea este frustrantă, fie absolut încântătoare. Deci, care din cele două rețele este alegerea bună?

Foarte puțini oameni nu au conturi de Facebook, însă, pentru majoritatea, acesta a înlocuit emailul care era metodă primară de comunicare. Trebuie să ai cont ca să poți păstra legătura, iar cei ce nu au riscă să piardă evenimentele din viața prietenilor lor. Răspunzând la întrebarea inițială, un utilizator spune că alegerea este clar Facebook: „Oamenii chiar folosesc Facebook. Mi-ar plăcea să utilizez Google+ tot timpul, dar ar fi ca și cum aș merge la un film făcut în Azerbaijan acum 50 de ani, fără subtitrare.” Pentru unii, popularitatea face un serviciu util, în timp ce pentru alții este doar enervant.

Google+ face mai ușoară interacțiunea cu noi oameni. Un alt utilizator spune că acest lucru e un avantaj, e bine să cunoaștem și alți oameni: „Google+ este un câștig pentru mine. De ce? Toată lumea spune că prietenii lor nu au cont în această rețea. Cred că acesta este și motivul pentru care-mi place așa mult. Am avut ocazia să cunosc o mulțime de oameni cu interese comune și cercul meu de prieteni a crescut. Mai mult, prietenii de pe Facebook pun, de cele mai multe ori, postări inutile. Aici e altceva.” În esență, această rețea devine utilă în moduri atât de diferite. Oamenii spun că au mai multe de învățat din Google+, decât de pe Facebook. Nu trebuie să alegem neaparat între cele două, trebuie doar să știm care la ce ne folosește: Twitter este locul unde vorbești cu oameni pe care nu-i cunoști. Facebook-ul ―comunici cu cei cunoscuți și păstrezi legătura, iar Google+ este cel prin care comunici cu oameni pe care ești interesat în mod direct să-i cunoști.

Google+ este tot: Twitter, Facebook, Messenger, Mail și Skype, combinate, dar cu noutăți pe aproape toate fronturile. Skype-G+ – conferințele pot avea loc între 8 persoane. E-Mail-G+ – instant, intim, fără să fie o povară. Forum de interes-G+ – are o singură platformă, agregată. Messenger-G+ – Hangouts, este de fapt un fel de AOL IM și SMS, ai toată informația la îndemână și pe telefon. Concluzia: Google+  are potențialul de a înlocui aproape toate aceste platforme și le îmbunătățește.

Google+ i-a făcut rău browserului Google. Aceasta este o afirmație care nu atacă Google+ ca serviciu, ci prezintă efectele pe care le-a avut asupra browserului. Google a investit tot pentru a îmbunătății serviciul G+, a renunțat la Google Voice și Google Reader, dar, deși este un serviciu bun, din păcate, toate celelalte servicii mari ale Google s-au pierdut pe drum.

Google+ este foarte bun și pentru afaceri.

În luna mai, Google a făcut mari eforturi pentru a adăuga managementul foto și instrumentele de editare cu Google+, iar cu Picasa care găzduiește toate fotografiile, organizarea este mai ușoară. Un fotograf spunea: „Fiind fotograf este foarte greu să fiu observat pe Facebook fără să plătesc promovarea lucrărilor mele. Desigur, prietenii sunt acolo, dar nu ei sunt fondul primar ca să pot surprinde pe piață. Într-un an, Google+ a avut aproape 1 milion de urmăritori, pe când Facebook în jur de 8 mii. Refuz să plătesc pentru comercializare, iar Google+ mă ajută doar pentru că mulți oameni îmi urmăresc munca.”

Facebook pare a fi mai mult îndreptat spre consumatori, pe când Google+ este valabil pentru oricine: oameni de artă, de afaceri, studenți, etc. Primul este bun pentru prieteni, pe când cel de-al doilea este recomandat pentru conversații serioase, în special pentru știință și tehnologie.

În final, nu contează ce alegi, atâta timp cât poți să-ți faci treaba fără obstacole, câștigi experiență și te bucuri de timpul petrecut pe astfel de rețele.

Ștefania Minia

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here