Vremea se va încălzi, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va prezenta înnorări şi mai ales spre seară, local va ploua în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în zonele de munte, se vor semnala precipitaţii mixte.

Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze mai mari în Banat, Crişana şi pe litoral, unde la rafală se vor depăşi 65…70 km/h, în timp ce pe crestele montane va sufla tare cu peste 80 de km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3…4 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 13 grade în sudul Dobrogei. Dimineaţa, pe arii restrânse, mai ales în sud şi în est va fi ceaţă.

BUCURESTI În Capitală, vremea se va încălzi şi va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros. Dimineaţa vor fi -2, 0 grade si condiţii de ceaţă. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade.

MUNTE
La munte vremea se va încălzi, devenind mai caldă decât în mod normal pentru această dată. La amiază vor fi 5 grade la Predeal, 4 la Paltinis, 3 la Sinaia cota 1500, 1 la Stina de Vale si Semenic si -1 grad pe Ceahlau, la Vf. Toaca. Cerul va prezenta înnorări, iar aria precipitaţiilor se va extinde treptat în toate masivele. Ziua precipitaţiile vor fi mixte în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, iar noaptea vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă.

Cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat 30 l/mp. În Carpaţii Orientali, va ninge local, mai ales noaptea. Vântul va avea intensificări, iar pe creste va sufla tare, cu peste 80 km/h, temporar viscolind zăpada. În weekend vremea se schimbă. Se răceşte, ninge şi bate vântul. Sâmbătă nu vor fi numai ninsori (ci şilapoviţă şi ploaie) dar noaptea şi în cursul zilei de duminică va ninge în toate masivele. În Munţii Banatului, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură stratul de zăpadă nou depus va fi semnificativ.

VREMEA pe 2 zile  
Sâmbătă, vremea se va menţine mai caldă decât în mod normal pentru această dată, deşi temperatura va marca o scădere faţă de vineri în regiunile intracarpatice. Vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte local în nord-vest şi centru, iar în Dobrogea şi jumătatea estică a Munteniei şi cu totul izolat în rest va ploua. În Munţii Banatului, Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări in toate regiunile, in special la munte şi în sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 2…3 grade în Maramureş şi estul Transilvaniei şi 14 grade la Giurgiu.

Cald şi în capitală pentru sfârşitul lunii ianuarie. Cerul va avea înnorări temporare şi, mai ales în primele ore ale zilei şi din nou către seara, temporar va ploua. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei urmând să slăbească în intensitate către seara. Dimineaţa 5-6 grade şi maxima zilei în jurul valorii de 12 grade.

Duminică vremea va fi în general închisă, iar valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte a ţării, mai semnificativ în Moldova. Vor cădea precipitaţii în toate regiunile, sub formă de ploaie în cele sudice şi mixte în restul teritoriului, iar la munte va ninge. Izolat cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de polei. Maximele, pozitive chiar şi în depresiuni, ajung la 14…15 grade în sudul Dobrogei.

În Bucureşti, vremea va fi închisă si temperatura, în scădere faţă de sâmbătă. 2-3 grade dimineaţa. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade. Temporar va ploua, mai ales în prima parte a zilei.

REGIUNI
În regiunile intracarpatice, cerul va avea înnorări şi mai ales spre seară, în Banat, Crişana şi Maramurşs local va ploua. La munte, vor fi precipitaţii mixte. Vintul prinde putere în vest, 65-70 km/ora iar la munte, şi peste 80 de km/ora. Temepartura este în creştere: 11 grade la Timişoara, 12 la Oradea, 10 la Baia Mare si Sibiu, 8 la Cluj Napca si Brasov si 4 la Miercurea Ciuc.

Şi în sud, vremea se încălzeşte. La amiază vor fi 8-9 grade în cea mai mare parte a regiunii, 10-12 in Lunca Dunării. Ceva şanse de soare vor fi în Muntenia iar în Oltenia probabilitatea de ploaie creşte spre seară.

În Dobrogea, maximele trec de 10 grade, 12 la Tulcea şi 13 la Constanţa. Sunt valori cu pina la 10 grade peste mediile climatologice. Cerul este încărcat de nori. Bate vântul, in special pe litoral.

În Moldova, cerul va fi mai mult noros. Dimineaţa, pe arii restrânse, va fi ceaţă. Dar amiaza vine cu câteva grade în plus faţă de ieri: 6 grade la Suceava, Iasi, Bacau, Focsani, 9 la Galati.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here