UPDATE: atacul s-a încheiat la Bataclan. Doi teroristi au fost uciși. În interiorul Bataclan „este un adevărat carnagiu”.

Atmosferă de război la Paris, după un atac terorist uriaș.  Tot orașul este blocat. Locuitorilor li se cere să stea în case, transportul public este blocat, la fel și metroul. Poliția a intervenit și nu le permite persoanelor aflate în baruri să iasă. Atmosfera este paralizată. 

UPDATE:Bilanţul a ajuns la 67 de morţi. Conform celor mai recente informații, în atentatele teroriste de la Paris au fost uciși, după ultimul bilanț, doi români. Informația este confirmata de MAE pentru Digi24. Potrivit ultimelor informații atacurile teroriste au avut loc în 7 puncte diferite.

Parizienii au lansat operațiunea #PorteOuverte pentru a oferi adăpost și siguranță pentru cei blocați în oraș. „Dacă sunteți în Paris și încercați să găsiți adăpost, căutați  hashtagul #PorteOuverte. Oamenii vă așteaptă, nu stați pe afară.”, scrie un utilizator pe Twitter. De asemenea, taximetriștii francezi s-au oferit să ducă acasă oamenii în mod gratuit.

 

Președintele francez, Francois Hollande anuntă că Franța își închide granițele. Toate școlile și universitățile din Ile de France vor fi mâine inchise, asta în condițiile în care francezii fac cursuri și sâmbăta. Explozia de lânga Stade de France a fost provocată de un kamikaze.

Cel puțin 60 de persoane au murit, iar alte aproximativ 60 au fost luate ostatice într-o sală de concerte, în urma unor multiple atacuri armate, în centrul Parisului. Totodată, trei explozii au avut loc în apropiere de Stade de France, unde se desfășura meciul amical Franța-Germania. Președintele francez, Francois Hollande, care asista la meci, a fost evacuat. Ministerul francez de Interne a creat o celulă de criză, notează BBC.

Un Jurnalist citat de lefigaro povestește că două persone care nu purtau mască au intrat înarmate cu arme automate de tip Kalașnikov și au început să tragă orbește în lume, la Bataclan. Atacul a durat cam 10-15 minute și a fost extrem de violent. Toată lumea a fugit spre scenă unde s-au călcat în picioare.

Spectatorii de la partida Franţa – Germania au fost duşi pe gazon şi nu le este deocamdată permis să părăsesască stadionul.

UPDATE. Cel puţin trei explozii şi două atacuri armate au avut loc, în urmă cu puţin timp, la Paris, conform Poliţiei fracenze.

Conform unor surse neoficiale, cel puţin 26 persoane au fost ucise în urma atacurilor armate.

În paralel, există o situaţie cu o luare de ostatici într-o sală de concerte din Paris. În sala respectivă se află 60 de persoane, conform primelor informaţii.

Autorităţile au convocat o celulă de criză.

Două explozii s-au produs în zona stadionului Franţei şi focuri de armă Kalaşnikov au fost auzite  în estul Parisului. Mai multe persoane au fost rănite şi un număr neprecizat de morţi a fost raportat în urma celor două incidente.
Update 23:34 Cel puţin zece morţi în urma atacului de la restaurant, potrivit bbc.com

Un schimb de focuri cu arme Kalaşnikov s-a produs vineri seara, într-un arondisment din  estul Parisului, în apropierea unui restaurant cambodgian, făcând mai multe victime. Nu se ştie cu siguranţă câte persoane au murit şi câte sunt rănite în urma acestui atac.

Cel puţin o persoană a fost rănită în urma a două explozii care s-au auzit în apropiere de Stadionul Franţei, potrivit unui jurnalist al publicaţiei L’Express, informează RTV.net.

Pe stadion se juca un meci de fotbal între echipele Franţei şi Germaniei. Potrivit I-Tele, preşedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de urgenţă de forţele de securitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here