Copreședintele PNL Alina Gorghiu afirmă că acțiunile din prezent ale fostului președinte Traian Băsescu „nu mai au credibilitate și nici relevanță”, punctând că, în cei zece ani de mandat, acesta nu a reușit să semneze un pact politic pentru Armată, în timp ce actualul șef de stat a realizat acest lucru în mai puțin de două luni.

„Fără a defini cele două mandate ale fostului președinte al României, Traian Băsescu, am o singură observație: în cei 10 ani nu a reușit să semneze un pact politic pentru Armată, lucru pe care actualul președinte l-a realizat în mai puțin de două luni. În rest, consider că acțiunile din prezent ale domnului Traian Băsescu nu mai au credibilitate în fața cetățenilor și nici relevanță pentru actuala direcție politică de consolidare a dreptei și de reformă a clasei politice”, a scris Gorghiu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Ea mai arată că foștii președinți, Ion Iliescu, Emil Constantinescu și Traian Băsescu, vor fi tot timpul tentați să considere providențială întreaga activitate pe care au desfășurat-o în perioada în care au îndeplinit cea mai importantă funcție în statul român.

„Este o reacție firească. Mandatele lor diferite, cu bune și cu rele, vor fi analizate, însă, cu obiectivitate și în timp, de istorici. Așa cum am spus-o și în cazul fuziunii dintre PNL și PDL, noi, ceilalți, trebuie să privim spre viitor cu speranță și cu înțelegere spre trecut”, adaugă liderul PNL.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că pactul semnat de președintele Klaus Iohannis și de reprezentanții partidelor parlamentare, care prevede alocarea a 2% din PIB pentru Apărare în 2017, a amânat cu un an atingerea nivelului la care s-a angajat România la intrarea în NATO.

„Trebuie să vă faceți o prioritate din a susține ca anul acesta prin rectificarea din vară să se ajungă la alocarea a 2% din PIB pentru armată. România va avea un comandament național al NATO destinat cooperării trupelor NATO cu armata română și un comandament de divizie cu trupe desemnate care la nevoie vin de oriunde din țările membre NATO pentru a apăra securitatea României. Este inadmisibil ca la rândul tău să nu faci efortul financiar necesar, să dai semnal că și tu ești dispus la o creștere de cheltuieli mai rapidă decât s-a concluzionat în pactul de la Cotroceni cu partidele. Aici este o chestiune ridicolă, el a fost prezentat ca un mare succes, pactul pentru 2% la Apărare în 2017, vreau să știți că exista hotărâre CSAT care obliga Guvernul să planifice 2% pentru Apărare în 2016, deci marele succes al pactului este că a amânat cu un an atingerea nivelului la care România s-a angajat la intrarea în NATO”, a spus duminică Băsescu, la congresul PMP.

Sursa: Agerpres

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here