Intrarea în noul an chinezesc a fost sărbatorită astăzi, 29 ianuarie, în parcul Herăstrău din capitală. Pe data de 3 februarie vom trece din anul Tigrului în anul Iepurelui.

Ȋncepând cu ora 17.00, în parcul Herăstrău, au fost organizate programe speciale, cu muzică şi dansuri tradiţionale chinezeşti. Printre cei care au întreţinut atmosfera se află Gheorghe Turda, Corina Chiriac, ansamblul folcloric “Lăutarii din Chişinău” şi corul de copii “Allegretto”. La festivitate au luat parte şi oficialităţi: primarul capitalei, Sorin Oprescu, ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucuresti, Excelenta Sa Liu Zengwen, dar şi alţi politicieni.

Printre “principalele măsuri” ce trebuie luate în ajun pentru ca noul An Chinezesc să fie perfect se numără curăţenia amănunţită în casă, plătirea facturilor şi, dacă e nevoie, să va tundeţi. De asemenea, în prima zi a noului an toată lumea trebuie să poarte o haină roşie şi trebuie deschise geamurile ca să intre norocul. Obiceiul spune că, dacă în casă sunt colţuri întunecoase, trebuie aprinsă lumina.

Conform obiceiului, prima înghiţitură luată la 3 februarie trebuie să fie de ceva dulce pentru a avea parte tot anul de lucruri plăcute. De asemenea, trebuie împărţite rudelor plicuri roşii cu monede norocoase.

Diana Lalu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here