Separatiştii proruşi din Ucraina au deja mai mult armament decât armatele unor ţări membre NATO, iar Rusia se pregăteşte să trimită şi mai mult, a acuzat vineri ambasadorul american la Kiev Geoffrey Pyatt. Acesta a publicat pe Twitter imagini prin satelit care ar arăta că Rusia s-a alăturat separatiştilor proruşi din estul Ucrainei într-un asalt total asupra armatei ucrainene în timpul rămas până la intrarea în vigoare a armistiţiului agreat joi la Minsk, scrie Mediafax.

Separatiştii proruşi din Ucraina au deja mai mult armament decât armatele unor ţări membre NATO, iar Rusia se pregăteşte să trimită şi mai mult, a acuzat vineri ambasadorul american la Kiev Geoffrey Pyatt, într-un mesaj postat pe contul de Twitter, relatează agenţia Ukrinform în pagina electronică.

„Separatiştii au acum o forţă armată – cu tancuri, vehicule armate, artilerie grea şi sisteme de rachete – mai mare decât unele ţări NATO şi europene”, a scris Pyatt.

Când Putin anunţa joi pactul, erau aşteptate doar nişte manevre înainte ca armistiţiul să intre în vigoare. În schimb, au avut loc confruntări sângeroase, extrem de intense, în apropiere de oraşul Debalţeve, asediat de către insurgenţi.

În trei imagini prin satelit postate pe Twitter de către ambasadorul american în Ucraina Geoffrey Pyatt, apar imagini de la sol gri, urme pe zăpadă şi coloane de fum. Imaginile nu fac altceva decât să repete acuzaţiile formulate vineri de către purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jennifer Psaki, potrivit cărora Washingtonul era „convins că acestea sunt sisteme militare ruseşti, nu separatiste” .Mai mult pe Mediafax.ro.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here