Nu mai puțin de 36 de oameni și-au pierdut viața în ambuscada creată de mulțime în centrul orașului Shanghai, în urma unui gest inconștient – cineva a aruncat bancnote false dintr-un balcon. Alte sute de persoane au fost rănite.

Busculada care a avut loc în noaptea de Revelion în oraşul chinez Shanghai, soldată cu 36 de morţi şi sute de răniţi, s-a produs după ce persoane neidentificate au aruncat bancnote false, dintr-o clădire, în mijlocul miilor de persoane care se adunaseră pentru celebrarea Revelionului.

Mii de persoane se adunaseră în Piaţa Chen Yi în aşteptarea Revelionului. Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, persoane rămase necunoscute au aruncat dintr-o clădire bancnote false.

Oamenii au început să se îmbulzească pentru a aduna bancnotele, iar violenţele s-au soldat cu cel puţin 36 de morţi şi sute de răniţi.

Un martor a observat că mai multe persoane aruncau bancnote dintr-un bar situat la un etaj superior. “Am adunat câteva bancnote, dar m-am retras când mi-am dat seama că erau false”, a declarat Cui Tingting, un bărbat de 27 de ani citat de Mediafax.

“Au fost scene groaznice; zeci de oameni au fost călcaţi în picioare”, a explicat martorul.

Autorităţile investighează incidentul, evitând să speculeze care ar fi cauzele acestuia.

 

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here