Un incendiu a izbucnit, în noaptea de sâmbătă spre duminică, într-un spital de psihiatrie din Rusia, aflat în regiunea Voronej, soldându-se cu cel puţin 23 de morţi şi 23 de persoane rănite.

Cel puțin 23 de persoane și-au pierdut viața în cursul unui incendiu izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la un spital neurologic din Voronej, centrul Rusiei, pompierii reușind să stingă flăcările abia după trei ore, relatează agențiile de presă TASS și RIA Novosti.

Un număr de 74 de persoane, între care patru membri ai personalului medical, se aflau în interiorul clădirii în momentul declanșării incendiului.

„19 trupuri au fost găsite la locul incendiului, alte două persoane s-au stins din viață în spital, iar două sunt în continuare căutate”, a indicat un responsabil al Ministerului rus pentru Situații de Urgență, citat de Agerpres.Focul s-a răspândit cu rapiditate, extinzându-se pe o suprafață de 700 metri pătrați. Un întreg corp al clădirii a ars în întregime. La această oră, echipele de pomperi au stins în totalitate focul.

În total, 140 de persoane cu disabilități psihice erau spitalizate, între care 50 de persoane care nu se puteau deplasa în mod independent, potrivit unui angajat al acestui spital.

Alte 23 de persoane au fost rănite, șapte dintre acestea aflându-se în prezent la terapie intensivă. Un bilanț precedent consemna cel puțin 9 morți și 12 persoane date dispărute.

O comisie guvernamentală, condusă de ministrul adjunct pentru situații de urgență Leonid Beliaev, s-a deplasat la locul incidentului.

Autoritățile au demarat o anchetă, o primă presupunere despre cauza incendiului fiind un scurtcircuit.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here