Iron Maiden își fixează concertele în locurile unde îi sunt piratate albumele

Home > Iron Maiden își fixează concertele în locurile unde îi sunt piratate albumele

În timp ce mulţi artişti luptă cu toate forţele contra pirateriei online, trupa britanică se foloseşte de această practică pentru a-şi creşte vânzările de bilete, informează billboard.com.

Astfel, Iron Maiden s-a asociat cu compania Musicmetric, specializată în analizele online, pentru a determina regiunile geografice în care piesele trupei înregistrează cele mai înalte niveluri de piraterie. După identificarea acelor zone geografice, trupa britanică îşi programează concerte în acele teritorii.

Potrivit The Guardian, deşi compania Musicmetric este specializată în multiple aspecte ale business-ului analitic, unul dintre serviciile sale monitorizează traficul de pe reţeaua BitTorrent.

În urma acestui parteneriat, Iron Maiden a aflat că, pe lângă pieţele sale majore – Marea Britanie şi Statele Unite -, un trafic ridicat de piraterie online cu piesele trupei se înregistrează în America de Sud. Totodată, mare parte dintre fanii de pe Twitter ai formaţiei britanice provin de pe acelaşi continent.

“Datele BitTorrent despre Iron Maiden sugerează că în Brazilia există un număr uriaş de fani – şi, ţinând cont de faptul că Brazilia este una dintre cele mai mari naţiuni din lume pasionate de partajarea de fişiere online, acest aspect reprezintă un indicator puternic al popularităţii trupei”, a spus Gregors Mead, CEO şi cofondator al companiei Musicmetric.

Din acest motiv, Iron Maiden şi-a concentrat concertele din turneele sale mondiale pe acest continent, în ultimii ani, reuşind să îşi crească considerabil biletele vândute la concerte, dar şi popularitatea pe reţelele de socializare.

Întrucât vânzările de albume continuă să scadă pe plan mondial, Musicmetric ar putea deveni în curând un partener formidabil de eficient pentru numeroase trupe, pentru că poate să determine “punctele slabe” şi “punctele puternice” – în privinţa simpatiei de care se bucură o trupă – de pe Glob, stimulând astfel vânzările de bilete la concertele susţinute de acele formaţii.

Mai multe, aici

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here