Toate magazinele alimentare sunt obligate sa vanda carne, fructe si legume in proportie de minimum 51% din productia romaneasca, riscand in caz contrar amenzi de la 25.000 lei la 50.000 lei. Proiectul a fost aprobat in Senat si merge catre Camera Deputatilor, camera decizionala.

“Comerciantii – persoane juridice autorizate sa desfasoare activitati de comercializare pentru produse alimentare au obligatia ca pentru categoriile: carne, legume si fructe sa achizitioneze aceste produse, in proportie de cel putin 51% corespunzator fiecarei categorii din productia romaneasca”, se prevede in forma legii adoptata de Senat, modificata printr-un raport suplimentar in cadrul Comisiei Economice, scrie ziarulargesenilor.ro. Daca initial s-a pus problema ca proiectul sa faca referire la supermarketuri, ulterior s-a decis ca proiectul sa fie aplicabil pentru toti comerciantii din domeniul alimentar.

“Vrem produse romanesti. E un prim pas. Incurajam ca marile magazine sa primeasca produse de la producatorii nostri, pentru ca este importanta si distribuirea acestor produse. De atatea ori am vazut producatori care s-au ales cu marfa stricata ca nu au avut unde sa o distribuie”, a declarat senatorul UNPR de Arges, Iulian Cristache (FOTO), care a facut mentiunea ca a votat pentru trecerea acestui proiect.

Propunerea legislativa este initiate de social democrati.

Intra in discutie

comentarii

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here