Pavel Popescu, un roman stabilit in Norvegia, a convins o echipa de medici specialisti sa vina in Romania pentru a prelua mai multi raniti in incendiul din Colectiv.

“Am sunat (pentru ca nimeni din ambasada sau din tara nu facea nimic) si i-am implorat de-a dreptul sa ne ajute de urgenta in situatia arsilor. Unul dintre inimosii doctori, din boardul spitalului, Stian Almeland mi-a garantat ca dimineata la prima ora, consiliul spitalului se va intruni sa ia o decizie in privinta ajutorului urgent pe care ni-l pot oferi si ne vor contacta.

L-am sunat apoi Dorel Sandesc pe care l-am rugat sa scrie de urgenta un mail catre Stian cu tot ce avem nevoie spunandu-i sa ceara maximul pentru ca aveam garantia ca acesti oameni ne vor ajuta. Ministrii nostri sunt pe alta lume. Este evident ca aveam nevoie urgenta de ajutor dar ceva e in neregula. Vreau totusi sa spun ca am apreciat promptitudinea Secretarului de stat Dorel Sandesc care a intrat imediat in contact cu cei care imi promisesera ca vor face tot posibilul sa ne ajute si intr-un timp excelent zic eu s-a concretizat un AJUTOR NEASTEPTAT!

O echipa de trei medici profesionisti zboara maine dimineata la prima ora spre Bucuresti pentru a ne ajuta si a selecta o lista de pacienti pe care ii vor trata in spitalul din Bergen suportand absolut toate costurile tratamentelor. Tot ei si-au contactat un alt prieten specialist din Finlanda care zboara si el spre Bucuresti si va transfera pacienti in Spitalul de Arsi din Helsinki! Se poate romani, se poate!” , a povestit Pavel Popescu pe Facebook.

Relatarea romanului a fost confirmata de secretarul de stat Dorel Sandesc, scrie aktual24.ro.

“M-am trezit ca ma suna un numar din strainatate. Domnul s-a prezentat, aflase numarul meu de undeva si mi-a spus de situatie. Bineinteles ca mi s-a parut o initiativa excelenta – il inteleg foarte bine. Stiu cum e sa fii in strainatate si sa vrei sa ajuti tara, am lucrat si eu in strainatate ca doctor. (…)

Aseara tarziu, pe la 11 cred, m-a sunat (n.r.: Pavel Popescu) si mi-a dat o adresa de email. Din pozitia pe care o am am scris imediat o scrisoare oficiala, in care am descris putin situatia, la care am atasat o lista de lucruri care ne-ar fi de folos. Astazi am avut deja doua discutii telefonice cu domnul doctor Almeland care m-a sunat si i-am prezentat toate detaliile.

Din cate am inteles, au avut o intalnire a consiliului director al spitalului dupa care mi-a confirmat ca vor sa sprijine Romania. In weekendul acesta va veni o delegatie de trei medici, doi chirurgi si un medic anestezist pentru a vedea pacientii si a selecta dansii pe cei care cred ca pot fi transportati si pot beneficia cel mai mult de tratament in centrul lor. Aceasta este metoda pe care am utilizat-o in toate aceste colaborari. Selectia a fost facuta exclusiv de medicii din strainatate care vor tratata pacientii in spitalele lor – asta pentru neutralitate si pentru a evita orice interpretare cu privire la criteriile de selectie. “, a declarat pentru Hotnews secretarul de stat Dorel Sandesc.

Dorel Sandesc a precizat ca norvegienii vor suporta costurile pentru ingrijirea pacientilor si statul roman va asigura transportul acestora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here