Pentru orice femeie, igiena intima este foarte importanta. Ea nu se face oricum, ci trebuie sa ai mare grija de zona genitala si sa ii acorzi o atentie mare.

Organele genitale se spala cu apa calda, plecand de la pubis spre anus pentru a nu infecta vaginul cu microbi de la anus. Totdeauna folositi un sapun sau gel intim atunci cand va spalati organele genitale exterioare.

Nu indreptati jetul de apa spre vagin. Jetul de apa direct si puternic, nu doar spala lubrifiantul de protectie, dar, de asemenea, contribuie la aparitia bacteriilor daunatoare in vagin, sporind astfel riscul de inflamatii.  Nu ar trebui sa va spalati in interiorul vaginului foarte des, deoarece acest lucru poate perturba echilibrul din zona vaginala. Evitati introducerea obiectelor in vagin, cum ar fi jucariile sexuale necurate sau alte dispozitive, deoarece acestea pot deteriora pielea delicata a vaginului, scrie nhs.uk.

In mod normal, spalaturile vaginale nu sunt necesare, vaginul are o activitate de auto-curatare iar mediul vaginal este acid in asa fel incat nu permite dezvoltarea bacteriilor „rele”.

 

Articol redactat de Mihaela Maria

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here