Google are de gând să cenzureze fotografiile nud neautorizate care apar pe motorul său de căutare online. Modificarea politicilor gigantului american are ca scop prevenirea publicării de imagini nud şi cu conţinut sexual explicit fără acceptul persoanei din imaginile respective.

Noile reguli, anunţate vineri, vor permite persoanelor ale căror fotografii nud au fost publicate pe diverse site-urifără permisiunea lor să ceară Google să împiedice ca aceste imagini să apară în rezultatele căutărilor, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Un formular pentru acest tip de solicitări va fi disponibil online în câteva săptămâni. De obicei, Google nu dă curs cererilor de eliminare a conţinuturilor de pe motorul său de căutare. Motivul invocat este că trebuie să se limiteze la relevanţa imaginilor şi informaţiilor respective pentru persoana care face căutarea.

Această abordare a ajutat Google să se plaseze pe primul loc în topul motoarelor de căutare online, procesând două treimi din cererile de informaţii realizate pe internet. Compania a decis însă să facă o excepţie în ceea ce priveşte fotografiile nud, pentru că aceste imagini sunt adesea publicate online de foşti parteneri de viaţă care doresc să se răzbune şi chiar să şantajeze.

Imaginile nu vor fi însă eliminate total de pe Internet, pentru că Google nu are căderea de a cere site-urilor să scoată conţinuturile ofensatoare şi ilegale. Compania americană fondată Larry Page și Sergey Brin va face, însă, ca aceste imagini să fie foarte dificil de găsit în căutările online.

Google se alătură astfel unor site-uri cu trafic mare, precum Reddit şi Twitter, care şi-au modificat termenii şi condiţiile de folosire a serviciilor lor pentru a interzice utilizatorilor publicarea de imagini nud şi cu conţinut sexual explicit fără acceptul persoanei din fotografiile respective.

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here