Ministrul de Externe din Guvernul Cioloș, Lazăr Comănescu, a primit, luni, un aviz favorabil în comisiile de specialitate din Parlament, acesta declarându-se la audieri în favoarea integrarii Republicii Moldova în UE şi nu neaparat pentru unirea cu Romania, scrie STIRIPESURSE.RO .

Principalele măsuri prezentate la audieri:

– Vreau să instituim o modalitate de întâlniri sistematice între conducerea MAE şi Parlamentari

– Trebuie să ţinem seama de evolutiile care au loc in plan international si care reclama eforturi sporite de gandire, strategie, viziune, cu privire la modul in care Romania trebuie sa actioneze in acest domeniu

– Cred ca este loc pentru a valorifica si mai bine calitata noastra de membru al NATO si UE, o valorificare a avantajelor care decurg si asumarea constienta a unor responsabilitati care in conditiile evolutiilor actuale Romania poate si trebuie sa si le asume.

– Esenta reusitei (in relatia cu Moldova) tine de capacitatea si de crearea capacitatii ca Moldova sa se apropie de integrarea in UE. Este nevoie de o abordare profunda si in acelasi timp lucida. Sigur ca da, factorul emotional are rolul sau, dar politica externa se face privind lucrurile in mod real. Trebuie sa fim realisti.

– Da, Romania e subreprezentata (la nivel ONU, NATO, etc) si e un fapt pe care l-a avut in vedere presedintele Klaus Iohannis la New York, a fost una dintre cele mai importante teme cea a unei mai bune reprezentari a Romaniei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here