Nu doar expunerea îndelungată la soare sau fumatul crește riscul apariției cancerului. Sunt și câteva obiceiuri zilnice care te pot îmbolnăvi.

Stai prea mult pe scaun

Exercițiile zilnice sunt foarte importante, iar dacă lucrezi la birou, ar trebui să te ridici de pe scaun la fiecare 50 de minute. Studiile au arătat că activitatea fizică scade riscul apariției cancerului rectal și endometrial. În plus, oamenii care stau mult jos se confruntă mai des cu inflamații, iar când acestea devin cronice, pot duce la apariția cancerului. Nu este de ajuns să faci 30 – 60 de minute de mișcare pe zi, dacă te întorci, apoi, pe scaun. Trebuie să îți iei pauze, să te ridici, să faci exerciții de întindere, pentru a-ți pune mușchii în mișcare.

Folosești pudră de talc

Mai multe studii au stabilit o legătură între folosirea pudrei de talc, în zona perianală, și apariția cancerului ovarian. În 2010, cercetătorii americani au constatat, de asemenea, că pudra de talc crește riscul apariției cancerului endometrial, mai ales la femeile aflate la menopauză.

Faci sex oral

Sexul oral nu este atât de inofensiv pe cum ai crede. Un studiu publicat în „Jurnalul Clinic de Oncologie” a arătat că numărul cazurilor de cancer oral a crescut, din 1984, din cauza infecției cu HPV, ce apare după sexul oral. Dacă ai mai mult de șase parteneri într-o viață, riscul este mult mai mare, potrivit grandparents.com.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here