Când vine vorba de McDonald’s, cel mai faimos lanț de fast food din lume, părerile sunt împărțite. Indiferent de părerea pe care o ai legată de mâncarea vândută aici, următoarele patru lucruri te vor lua probabil prin surprindere:

1. McDonald’s vinde peste 75 de hamburgeri în fiecare secundă

În 1948, Dick și Mac McDonald au creat compania McDonald’s, al cărei punct forte a fost hamburgerul de 15 cenți. 65 de ani și miliarde de clienți mai târziu, McDonald’s vinde în continuare hambugeri, într-un ritm amețitor: 75 de hamburgeri în fiecare secundă (asta înseamnă 4.500 de hamburgeri pe minut, 270.000 de hamburgeri pe oră, 6,48 de milioane de hamburgeri pe zi, 2,36 miliarde de hamburgeri pe an), scrie usatoday.com.

2. McDonald’s NU este cel mai mare lanț de fast-food din lume

Chiar dacă multe persoane trăisc cu impresia că McDonald’s este cel mai mare lanț de fast food din lume, acest lucru este neadevărat. Titlul îi aparție companiei Subway, care a depășit McDonald’s la acest capitol în anul 2011. Cu toate astea, McDonald’s conduce în ceea ce privește încasările și notorietatea.

3. Salatele însumează 2%-3% din vânzări

În luna mai 2013, CEO-ul Don Thompson a mărturisit că vânzările de salate în localurile McDonald’s reprezintă doar 2%-3% din totalul vânzărilor. Primele salate au fost introduse în restaurantele McDonald’s acum aproximativ zece ani (ca fel separat, si nu alăturate unor meniuri), iar la început s-au bucurat de succes, crescând cifra de vânzări. Ulterior, vânzările au început să scadă, clienții preferând tot hamburgerii și cartofii prăjiți.

4. McDonald’s este cel mai mare distribuitor de jucării din lume

McDonald’s este de departe cel mai mare distribuitor de jucării din lume. 20% din totalul vânzărilor McDonald’s includ jucării, care sunt incluse în meniurile pentru copii Happy Meal. Pentru a îmbunătăți imaginea Happy Meal-urilor, în condițiile în care a fost acuzată că joacă un rol în fenomenul obezității la copii, McDonald’s oferă în luna noiembrie, timp de două săptămâni, cărți în locul tradiționalelor jucării.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here