Pâinea va fi mai sănătoasă. ANPC interzice comercializarea pâinii care conţine E-uri

Home > Pâinea va fi mai sănătoasă. ANPC interzice comercializarea pâinii care conţine E-uri

Din 2014 pâinea va fi mai sănătoasă. Autoritatea pentru Protecţia Consumatorilor a interzis folosirea aditivilor şi a E-urilor în produsele de panificaţie. Producătorii nu vor mai avea voie să folosească niciun fel de colorant, cu excepţia zaharurilor şi a caramelului pentru pâine din malţ, acesta din urmă fiind cel mai utilizat colorant din industria alimentară.

Din data de 15 ianuarie, dieta românilor va deveni una mai sănătoasă. După nenumărate controale care au scos la iveală că aproape toată pâinea din comerţ conţine aditivi, autorităţile au decis interzicerea acestora. Astfel, românii vor mânca pâine fără coloranţi, cu excepţia zaharurilor şi caramelului pentru pâinea din malţ. Totodată, pâinea va cântări minimum 300 de grame, în vreme ce specialităţile de panificaţie vor avea o greutate de 150 de grame.

Chiar dacă pâinea este alimentul de bază al românilor, un român consumând anual 97 de kilograme de pâine, medicii nutriţionişti recomandă consumul cu moderaţie.

Noua reglementare va intra în vigoare în mai puţin de o săptămână, după ce reprezentanţii ANPC şi patronatele vor discuta şi vor stabili forma finală a acesteia

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here