Conducatorii auto pot solicita un duplicat al permisului de conducere, direct de la ei de acasa prin e-mail, fara sa se mai deplaseze la serviciul public comunitar. Facilitatea este disponibila pentru permisele auto emise incepand din 2009, numai daca documentele au fost pierdute sau deteriorate ori numele actual al titularului nu mai corespunde cu cel din vechiul document.

Prin Ordinul MAI nr. 123/2013, autoritatile au dat posibilitatea conducatorilor auto sa solicite prin e-mail duplicatul permisului de conducere pierdut, furat sau deteriorat, ori in cazul schimbarii numelui titularului, inainte de expirarea valabilitatii administrative.

Pentru eliberarea noului carnet de conducere, titularul trebuie sa depuna o cerere in acest sens la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, informeaza avocatnet.ro.

In cazul documentelor emise dupa data de 1 ianuarie 2009, cererea pentru eliberarea unui duplicat poate fi adresata si prin corespondenta, pe adresa serviciului public comunitar care a emis permisul de conducere anterior sau direct prin e-mail.

Cum procedam pentru a cere un nou permis prin e-mail

Incepand din august 2013 cererile pentru solicitarea unui duplicat al permisului de conducere se poate depune prin e-mail. Adresele de e-mail la care trebuie trimise solicitarile sunt disponibile pe paginile de internet ale prefecturilor din tara (daca au fost publicate) sau pot fi aflate sunand la registratura institutiei.

Spre exemplu, brasovenii pot transmite cererile pe [email protected], iar bucurestenii la [email protected]

Cererea trimisa online trebuie insotita de cateva documente, care vor fi scanate si atasate mesajului electronic. Este vorba despre:

-actul de identitate al titularului;

-procura speciala si actul de identitate al mandatarului, in cazul cetatenilor romani din strainatate;

-dovada platii taxelor si tarifelor aferente eliberarii permisului de conducere – 68 de lei (poate fi achitata la CEC);

-permisul de conducere, atunci cand acesta se afla in posesia titularului;

-doua fotografii ale titularului, 35×38,5mm, de data recenta, in cazul cetatenilor romani din strainatate si in cazul cererilor depuse la alt serviciu public.

In cazul pierderii sau furtului permisului de conducere, titularul trebuie sa ataseze la cerere si o declaratie pe propria raspundere in care declara acest fapt.

Modelul unei declaratii pe propria raspundere – model preluat de la Prefectura Bucuresti.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here