Te-ai obișnuit, poate, să acorzi o atenție sporită ridurilor din jurul ochilor sau celor de pe frunte, dar e bine să ai în vedere și îngrijirea celor din jurul gurii. De obicei, acestea apar mai târziu, după 30 de ani, la început sub forma unor linii fine. Cauzele principale ar fi fumatul, expunerea la soare fără protecție solară, vântul sau tipul de piele – în special în cazul pielii uscate, deshidratate, apar mai des.

Pentru a preveni, dar și pentru a le atenua, îți propunem să-ți prepari acasă o cremă pentru ridurile din jurul gurii pe bază de gălbenele, ulei de măsline și ceară de albine.

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 200 gr. ceară de albine
  • 750 ml ulei de măsline
  • 5 mâini de flori de gălbenele proaspete

Cum se prepară și se aplică:

Pune toate ingredientele la încălzit la foc mic și lasă-le să fiarbă foarte puțin (un minut, două). Atenție, atunci când le pui la fiert, florile de gălbenele nu trebuie să fie ude, ci perfect uscate. Lasă amestecul peste noapte, iar a doua zi dimineață, încălzește-l, strecoară și pune-l în recipiente. Folosește crema astfel creată pe zonele cu cu probleme, în fiecare zi, timp de cel puțin două săptămâni.

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here