„Merkel se afla in fata ruinelor politicii sale privind azilul”, titreaza publicatia „Junge Freiheit”, articol care potrivit site-urilor de monitorizare a traficului pe internet este cel mai distribuit in aceste momente pe retelele de socializare din Germania.

„Cancelarul s-a ferit sa anunte reintroducerea controalelor la frontiera, l-a trimis pe ministrul de Interne la microfon. A stiut de ce face asta, actiunile ei iresponsabile au aruncat Germania intr-o criza profunda.

Fara a cere acordul Parlamentului sau al poporului, Merkel a deschis portile Germaniei. Conventia de la Dublin a fost de facto suspendata. Zeci de mii de refugiati au luat cu asalt trenurile spre Germania. Stirea ca Republica Federala va primi refugiati in numar nelimitat a dezlantuit o furtuna in Orientul Mijlociu. Insa lozinca lui Merkel, ‘Putem face acest lucru’, s-a prabusit duminica sub presiunea realitatii necrutatoare”, scrie „Junge Freiheit„, citat de aktual24.ro.

Publicatia noteaza apoi ca, chiar daca a fost trimisa politia la frontiere, Merkel a pierdut controlul, iar valul de refugiati nu mai poate fi incetinit. „Germanii cosntruiesc case pentru noi”, este zvonul care circula acum in taberele de refugiati din Siria, Afganistan si Irak.

„Si acum, d-na Merkel? Ce va face guvernul federal, acum cand in Austria izbucneste haosul, pentru ca solicitantii de azil vor sa vina cat mai repede in Germania? Ce va face guvernul federal atunci cand vor izbucni revolte in Ungaria printre refugiatii dezamagiti? Ce va face guvernul federal atunci cand mass-media va da imagini cu copii cu ochii mari care doresc ‘Germania’?”, mai scrie publicatia.

Concluzia este amara.

„Introducerea ‘temporara’ a controalelor la frontiere nu va rezolva criza. Acestea ofera Germaniei doar un scurt ragaz. Si apoi? Este infricosator ca Merkel nu stie raspunsul la aceasta intrebare. Ea se afla in fata ruinelor propriei sale politici”, se incheie articolul.

 

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

2 COMMENTS

  1. Da, se poate sterge si pe sus (tavan) sau lateral, ca in reclama in care omul ce are incredere in lavabila sterge peretii cu pisica…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here