Aseară, la Rin Grand Hotel, a avut loc prezentarea de haine cu modele în scaun rulant, organizată de fundația Open Your Heart. Evenimentul s-a numit Atipic Beauty și a adus pe scenă 12 modele în scaun cu rotile însoțite de câte o vedetă. 

Modelele și vedetele au defilat în rochiile unor creatori români, făcute special pentru nevoile lor. Pentru a putea face asta ele au fost nevoite să își lege picioarele cu curele, sub rochii. Evenimentul a fost prezentat de Cosmina Păsărin care a spus încă de la început: ”Nu o să vedeți modele pe scenă, ci modele de urmat.”

În culise însă vedetele se purtau foarte urât cu tinerele în scaun cu rotile, înainte și după ce le acompaniau, zâmbitoare, pe scenă. Campioană a fost Elena Voineag (foto), prezentatoarea emisiunii Vizor Monden de pe TVR1 care se răstea la persoanele cu dizabilități, care îi apărea în cale, cu expresii de genul: ”Iară treci tu pe aici, vrei să mă și dau la o parte acuma?”

Pe scenă se arătau sensibilizate de situația fetelor imobilizate în cărucior, dar în culise atitudinea nu mai era deloc la fel de înduioșătoare.

Probabil din această cauză, una dintre modelele de pe scenă ne-a declarat că, după accidentul care a adus-o în cărucior, nu a vrut să se mai întoarcă în România. S-a mutat în Italia și a venit în țară doar pentru acest eveniment: ”În România suntem priviți ca niște extratereștrii, ca niște ciudați”.

Evenimentul  se află deja la a treia ediție și are ca scop incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități. Vă lăsăm în compania imaginilor:

 

 

Distribuie:3100

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here