Cartea sfanta a Islamului, Coranul, oferita umanitatii de catre arhanghelul Gabriel, prin profetul Mahomed este structurata pe mai mult de o suta de sure (capitole), scrise in araba.

Intreaga Binecuvantare a Celui Prea Inalt ajunge catre oameni prin Avraam, Moise, Iisus si Mahomed. Oamenii cartilor sfinte sunt alesi, exclusiv pentru credinta lor in Unicitatea lui Dumnezeu. In Coran, ca o particularitate, invatatura primita devine un cod de viata care acopera toate directiile existentei pe Pamant atingand domeniile sociale, politice economice si evident spirituale.

Remarcabile sunt pasajele profetice. Islamul, in faza sa incipienta ne-a revelat cunostinte stiintifice despre creatie, natura, cosmologie si astrologie. Mostenirea Coranului se intinde pana spre domeniile medicinii, acopera ciclul embrionar, sfericitatea Terrei si continuitatea sufletului in universuri supra sensibile, scrie coduluioreste.ro.

Iata un pasaj relevant din sura 10: 90-92:

“Noi le-am dat fiilor lui Israel sa treaca marea. Faraon si ostirile lui ii urmareau cu strasnicie si dusmanie, pana ce Faraon, care era gata sa se inece, spuse: Da, cred! Nu este Dumnezeu afara de cel in care cred fiii lui Israel. Eu sunt dintre supusi. Dumnezeu spuse: Acum, da!Inainte ai fost dintre razvratitii ce-au semanat stricaciunea. Astazi te vom mantui la trup ca tu sa fii un semn pentru cei care vor veni dupa tine. Multi oameni sunt nepasatori la semnele noastre!” Una dintre cele mai importante profetii ale Coranului se refera la cea de-a doua venire a Hristosului, dar si la aparitia Antihristului, sau a lui Al Dachal, descris ca fiind un barbat uscat, orb de un ochi, cu fata congestionata si cu parul aspru. Mohamed spune ca acesta va aparea “cand haosul va domni in lume. Mai multe tari vor porni inversunate atacuri nocturne unele impotriva altora. Nici cei varstnici nu vor avea mila de cei tineri, nici cei puternici nu se vor arata ingaduitori cu cei slabi!” Daca ne uitam profund in inimile noastre si-n jur, nu constatam cumva ca aceste vremuri au inceput deja?

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here