Au apărut noi informații referitoare la faptul că ANAF va lua la puricat conturile românilor din străinătate, informație ce a născut o adevărată revoltă în rândul acestora. Aurelia Cristea, deputatul PSD care a introdus amendamentele la Codul Fiscal prin care ANAF va avea dreptul să colaboreze cu 52 de mari bănci din Europa și din lume, susține că acest lucru nu îi va afecta pe românii care muncesc și trăiesc în străinătate. Deputatul Aurelia Cristea și-a exercitat dreptul la replică și a trimis redacției noastre precizări referitoare la Articolele 61 şi 62 din Codul de Procedură Fiscală și asupra modalității în care acestea vor fi implementate.

În primul rănd deputatul PSD susține că aceste amendamente sunt destinate luptei cu marea evaziune fiscală și în nici un caz nu privesc toți românii care muncesc și locuiesc în străinătate, în marea lor parte în mod cinstit. Aceste amendamente ar susține activitatea statului român de a-i identifica și trage la răspundere pe marii evazioniști fiscali care își ascumd banii datorați statului în paradisuri fiscale sau în țări în care activează bănci cu care ANAFUL nu a colaborat până în prezent.

Astfel, conform celor susținute de Aurelia Cristea în dreptul său la replică, ANAF va trimite către toate cele 52 de bănci ale lumii date referitoare strict la românii bănuiți de evaziune fiscală și nu va putea solicita date referitoare la toți românii care locuiesc în străinătate. La fel se va întâmpla și cu celelalte state din UE care vor putea cere informații prin intermediul statului român, informații referitoare la cetățenii străini care locuiesc în România și sunt suspectați de evaziune fiscală.

Mai pe scurt se pare că ANAF și statul român nu se vor apuca să verifice toți românii care locuiesc sau muncesc în străinătate, ci doar pe aceia despre care există suspicuni că fac evaziune fiscală, mai exact mare evaziune fiscală, ne relateaza cititulnudoare.ro

Dreptul la replică al  deputatei PSD AURELIA Cristea cu trimiterile la textul amendamentelor și cu precizări clare referitoare la aplicabilitatea acestora îl găsiți mai jos.

 

Articol redactat de Michaela Maria

 

 

 

loading…

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here