PNL a blocat, luni, promulgarea bugetului de stat pentru 2015 şi pe cel al asigurărilor sociale. Partidul Naţional Liberal a contestat legea votată, duminică, în Parlament, la Curtea Constituţională.

PNL a atacat bugetul la Curtea Constituţională, ceea ce va amâna promulgarea acestuia de către noul preşedinte, Klaus Iohannis, informează Româniatv.net.

Liberalii au votat împotriva legii pentru adoptarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale, iar după adoptarea acesteia prin vot covârşitor în plenul Parlamentului au anunţat, prin vocea Andreei Paul, că urmează să conteste legea la CCR, aşa cum au făcut şi în 2013.

“Dacă acest buget va fi contestat şi nu va intra în vigoare, toţi cei care aşteaptă pensii mărite, subvenţii, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba. Şi vor trebui să-i întrebe pe cei de la PNL de ce nu primesc aceste măsuri conform noului buget. Dacă bugetul nu este în vigoare la 1 ianuarie 2015, se aplică 1/12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri, şi putem doar să le sunem oamenilor că sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare. Altfel, toate măsurile sociale şi economice care s-au votat vor trebui amânate doar pentru o acţiune politică şi politicianistă. Sper totuşi că această declaraţie a fost doar una politică şi să avem buget la 1 ianuarie”, a declarat Victor Ponta duminică, după votarea bugetului.

Cei din PNL şi PDL sunt nemulţumiţi că doar puţine dintre amendamentele propuse de ei au fost aplicate, deoarece solicitau alocarea unor sume mai mari pentru anumite domenii.

Din cauza deciziei PNL de a contesta bugetul la CCR, promulgarea şi punerea în aplicare a acestuia va fi amânată.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminică de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi “pentru” și 141 “împotrivă”.

Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015 a fost şi el adoptat.

Parlamentarii democrat-liberali au votat împotriva bugetului propus de Guvernul Ponta, pentru că “România nu are o direcție cu acesta”, a declarat duminică deputatul PDL Andreea Paul, în ședința comună a Parlamentului în care s-a dat votul pe proiectul bugetului de stat pentru anul 2015.

Deputatul a adăugat că, sub guvernarea Ponta, “ne află într-o situație catastrofală și paradoxală”, iar bugetul propus pentru anul 2015 este “cel mai cârpit buget de după 1989″.

“Spun paradoxală pentru că cetățenii atrag atenția, prin vot, că ne aflăm într-o nouă etapă în care ne cer să analizăm profund perspectivele României de mâine. În loc să facă această analiză, Guvernul PSD propune cel mai cârpit buget de după 1989. Avem un buget de stingere a incendiilor de moment, de salvarea pur politică a unui partid, a unui personaj politic — salvarea PSD și a lui Victor Ponta. Spun catastrofală că ni se propune un buget care nu vine cu adevăratele soluții economice pentru țară”, a mai spus aceasta, în ședința plenului comun de duminică.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here