Ceara din urechi, sau cerumenul, este o problema care ne ingrozeste pe multi dintre noi, deoarece tindem sa o corelam in mod direct cu impuritatile si murdaria care trebuie eliminate cu orice pret.

Dar cerumenul joaca un rol esential in protejarea segmentelor interne ale urechilor tocmai impotriva acestor impuritati, a prafului si a bacteriilor. Practic, actioneaza ca o bariera impotriva particulelor si microorganismelor care nu trebuie sa patrunda in ureche.

Corpul nostru are propriile sale mijloace de a elimina in mod natural excesul de cerumen, dar atunci cand, din diverse motive, acest lucru nu se intampla, rezultatul este formarea dopurilor de ceara.

Blocajele, sau dopurile de ceara, pot fi destul de dureroase si pot duce la o scadere a acuitatii auditive, asa ca trebuie sa stim cum sa le indepartam in mod corect, scrie secretele.com.Multi oameni folosesc betisoare pentru curatarea urechilor, care tind sa faca mai mult rau decat bine. Folosirea betisoarelor igienice poate sa impinga acumularile de ceara si mai adanc in canalul urechii, ducand adeseori la complicatii.

Asadar, haide sa aruncam impreuna o privire peste sfaturile avizate ale unui medic cu experienta, Dr. David Hill.

Potrivit acestuia, o solutie obtinuta combinand otet de mere si ulei de masline in cantitati egale poate fi deosebit de eficienta in eliminarea dopurilor de ceara incapatanate si dureroase.

Articol redactat de Mădălina Mihăilescu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here