Malcolm Turnbull, prim-ministrul Australiei, critica dur actiunile militare ale lui Vladimir Putin in Siria pentru sustinerea presedintelui Bashar al-Assad.

Premierul australian a declarat ca Rusia a intervenit in ultimul timp pentru a a-l apara pe presedintele sirian de incursiunile insurgentilor si, in special, de fortele de opozitie, insa actiunile sale s-ar putea dovedi mult mai complexe si cu consecinte mai importante decat a anticipat Putin.

„Ceea ce rusii au facut a fost sa il mentina pe prietenul Moscovei, Bashar Al-Assad, in continuare in joc, prevenind rasturnarea regimului sau. Asa ca i-au oferit suportul militar pentru a rezista, iar acum sunt prinsi in mijlocul acestei probleme si aceasta s-ar putea sa ii tina mult timp captivi in Siria. Ar putea ajunge sa regrete” a declarat Turnbull intr-un interviu pentru Guardian Australia.

La inceputul acestei saptamani, ministrul de externe Julie Bishop a fost intrebat daca Australia va lua si ea masuri dupa ce Canada si-a retras avioanele si mare parte dintre soldatii care lupta cu jihadistii Statului Islamic in Siria. „Intelegem ca noul guvern canadian intentioneaza sa mentina un nivel de sprijin similar cu al nostru. Nu ni s-a cerut sa facem nimic in privinta asta”, a declarat Bishop.

Malcolm Turnbull a anuntat ca pozitia guvernului sau in ceea ce priveste contributia militara a Australiei ramane neschimbata, scrie aktual24.ro. „Pozitia noastra vis-a-vis Siria este neschimbata si in cazul in care am face o schimbare, ea va fi luata in urma unei analize atente a problemelor in Consiliul Suprem de Securitate”, a declarat Turnbull. Premierul sustine ca solutia ar trebui sa fie una politica, nu una militara.

„Activitatile noastre sunt indreptate exclusiv impotriva ISIS. Nu avem treaba cu fortele guvernamentale siriene si nici cu alte forte siriene, Armata Siriana Libera si asa mai departe, fortele rebele care se opun la Assad”, a declarat Turnbull.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here