Peste două mii de români au plecat din ţară pentru o viaţă mai bună tocmai în Qatar. Acolo au găsit salarii mai bune dar şi o căldură ucigătoare. Suportă însă totul ca să se intoarcă acasă mai bogaţi. Iată câteva dintre poveştile de succes ale românilor într-un material exclusiv România TV.

Lucian este director într-o companie din Doha. S-a obişnuit cu canicula dar îi este şi dor de casă: se întoarce la Braşov de două ori pe an. În Qatar s-a dus prima dată în 2010.

Am spus să încercăm. Am auzit că este o ţară în curs de dezvoltare. Am auzit că se dezvoltă foarte rapid. O ţară foarte potentă din punct de vedere economic. Si atunci am ales să încercăm. Am venit, ne-a plăcut şi am rămas“, a declarat Lucian exclusiv pentru România TV.

Nancy, soţia lui Lucian este din Liban. A ajuns la Doha tot cu serviciul. Laudă locul in care trăieşte, dar e fascinată şi de ţara soţului.

Totul e frumos. Cel mai mult îmi plac munţii. E foarte frumos. Ai învăţat câteva cuvinte în română? Sigur, înţeleg. Dar vorbesc greşit gramatical şi aştept să mă întorc ca să învăţ să vorbesc corect”, a precizat Nancy.

Alt român, altă poveste. Constantin este bucătar. Nu caută doar aromele Orientului în Qatar ci şi un salariu bun.

“Aici mi s-a oferit un pachet foarte bun. Cazare gratuită, transport gratuit, mese gratuite. Asta n-ar fi o problema. Mă gândeam că n-ar fi o problemă că ai de unde alege”, a afirmat Constantin.

Constantin şi-ar dori să aibă propria afacere. Până atunci mai trebuie să tragă din greu câţiva ani .

“Vreau să mă întorc în ţară peste câţiva ani dar din punct de vedere profesional, dacă stai doar în România eşti limitat. Asta ar fi visul meu, un restaurant. Dar până sa visez mare trebuie să îmi asigur o locuinţă şi cel putin necesităţile de zi cu zi”, a mai menţionat Constantin exclusiv pentru RomâniaTV.

Mulţi dintre cei care lucrezează în Qatar nu au însă rezidenţă. Vin doar pentru o jumătate de an sau nouă luni. Şi nu toate salariile sunt ca in basme. În hoteluri, restaurante sau construcţii, venitul este în jur de 2.000 de lei. Funcţiile de conducere sunt însă mai bine plătite. De la 2.000 până la 12.000 de dolari.

 

AbonareDistribuie:0000

2 COMMENTS

  1. Dragii mei salariul in hotel este 2000 doar ce iti ramane tie pentru ca angajatorul din salariu iti reduce 1600 cazare, in jur de 600 mancare si transport inca 200. Aici vorbesc de pozitia cea mai joasa cu care poti incepe. Banii astia nu ii vezi pentru ca sunt dedusi in mod direct. Va rog nu mai dezinformati lumea daca nu stiti ce vorbiti. Sa nu mai vorbim de ciubuc daca lucrezi pe restaurant care ajunge si la 1500.Voteaza acest comentariu: 2  0

  2. Nu este chiar așa prost plătit, cum se crede in general, totul depinde di de experienta si studii si bineînțeles de angajator. Eu unul sunt mulțumit de salariu si condiții, Si intradevar niciodată nu s-a întârziat salariul si întotdeauna am luat peste 1200 de euro.Voteaza acest comentariu: 0  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here