“Sâmbătă, 9 mai, în mai multe oraşe din ţară va avea loc primul protest major împotriva despăduririlor abuzive, care au lăsat România în numai câţiva ani cu mai puţin de jumătate din suprafaţa împădurită pe care o avea în 1989.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în România există jumătate din suprafaţa totală de pădure virgină din Uniunea Europeană, iar la nivelul clasei politice există numai complicitate cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum ne indică chiar gestul recent al preşedintelui Klaus Iohannis se întoarcere către Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

În Bucureşti avem ocazia, tocmai pentru că are loc cel mai amplu eveniment al societăţii civile de peste an, ONGFest (http://www.ongfest.ro/), să aducem problema pădurilor în agenda publică.

Vă aşteptăm aşadar la intrarea în Parcul Herăstrău de la Piaţa Charles de Gaulle”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a evenimentului din București.

Cu o săptămână înainte de protest, aproape 2.000 de oameni își anunțaseră prezența la evenimentul din Capitală.

Mitinguri sunt programate și la Alba-Iulia, Braşov, Cluj, Focșani, Iași, Ploiești, Oradea, Sibiu, Suceava, dar și la Viena, Paris sau Montreal.

 

AbonareDistribuie:2,635070

1 COMMENT

  1. ESTE FOARTE BINEVENIT ACESTE MITING PADUREA TREBUIE PROTEJATA TREBUIE ADAUGAT LA ACEST MITING STOP RETROCEDARILOR DE TOT FELUL DECI SI IN MOMENTUL DE FATA PE DREPTUL CIVIL SE POATE FACE O RETROCEDARE.. STOP DISTRUGERII ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE !!!!ADMINSTRATIA PUBLICA LOCALA ESTE ADMINISTRATOAREA UNEI AVERI A UNOR RESURSE A POTENTIALULUI UMAN ,A UNOR RESURSE A UNOR BUNURI CE APARTIN COMUNITATII. DE ACEEA PRIMARIA GESTIONEAZA ACEASTA AVERE A ACELEI COMUNITATI CE O REPREZINTA.PRINTR-UN SCENARIU BINE PUS LA PUNCT SE VREA DISTRUGEREA,ASA CUM SA PROCEDAT CU FABRICILE,UZINELE,INSTITUTELE,CINEMATOGRAFELE,ETC. -MAI INTAI BATJOCORIREA ANGAJATIILOR: DIN 2010 NU NE-AU CRESCUT SALARIILE,NOUA ANGAJATIILOR DIN PRIMARII DAR NE-AU FOST TAIATE MASIV VENITURILE.LUAM IN MANA INTRE 658-900 DE LEI CHIAR CU FACULTATE.DE LA 1 IULIE 2015,VOM FI TOTI O APA SI UN PAMANT ,ADICA MAJORITATEA IN PRIMARIE FIE ESTI MUNCITOR,SAU REFERENT SAU CU FACULTATE CONSILIER AI DE INCADRARE 1050 DE LEI IN MANA 708.NU SE APROBA NIMICSA PRIMIM LA SALAR PLUS NORMA DE HRANA. -PLECAREA MINTILOR LUMINATE A CELOR CAPABILI,PROFESIONISTI,A ELITELOR -ADUCEREA IN SISTEM A NON VALORII A PERSOANELOR DE DOI BANI CE DUC LA BUN SFARSIT PLANUL DE DISTRUGERE. -DISTRUGEREA PROPIU -ZISA A CEEA CE MAI ESTE: ADICA VANZARE,CONCESIUNE,INCHIRIERE PE NIMIC,PARTENERIATE PAGUBOASE PENTRU PRIMARII,INVESTITII DUBIOASE,ACHIZITII DE BANI MULTI ETC. PRIN DISTRUGEREA ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE SUFERA COMUNITATILE LOCALE ,DECI TOATA LUMEA FIE CA LUCREAZA SAU NU LA PRIMARIE CINEVA.Voteaza acest comentariu: 4  0

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here