Recital-pledoarie “Patimile după Bach”

Home > Recital-pledoarie “Patimile după Bach”

Miercuri, 14 noiembrie de la ora 19:00 Teatrul Act (sala Octav Doicescu) va găzdui un eveniment în premieră: pianistul Nicolae Dumitru se va adresa publicului într–un recital-pledoarie dedicat creaţiei lui J. S. Bach.

Ineditul constă in faptul ca artistul ofera publicului nu doar un recital tradiţional de pian, ci un adevărat monospectacol, denumit “Patimile după Bach”.

Acest spectacol se afla deja la a treia ediţie la Teatrul Act din Bucureşti, şi reprezintă alternarea momentelor de interpretare pianistică cu expuneri de improvizaţie liberă, legate de piesele interpretate.

Scopul spectacolului “Paradisul pierdut, sau Patimile după Bach” este tocmai acela de a explora curente subterane ale creaţiei lui Bach şi a impactului său. Dorul după Bach, nevoia şi dorul după dialogul cu Dumnezeu se revarsă în creaţia lui, în regretul înăbuşit al pierderii dimensiunii acestui dialog. Tocmai de aceea, prestaţia artistică nu adună pur şi simplu creaţii reprezentative ale lui Bach ci urmează câteva coordonate ale Divinei Comedii Muzicale.

Preț bilete: 35 lei (integral) și 25 lei (reducere elevi, studenți, pensionari)

 

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here