Reguli noi pentru era digitală. Vezi ce vor să facă marile companii ale Internetului

Home > Reguli noi pentru era digitală. Vezi ce vor să facă marile companii ale Internetului

Marile companii ale Internetului vor mai mult control asupra datelor pe care le deţin. Apple, Microsoft, Google, Facebook şi alţi jucători din industrie vor un nou set de reguli pentru acţiunile NSA şi pentru modul în care această agenţie, şi altele similare, obţin informaţiile.

Aceste companii vor interdicţie la nivel internaţional în ceea ce priveşte colectarea datelor utilizatorilor, conservând astfel încrederea înInternet din partea utilizatorilor. Companiile, printre care se numără Apple, Microsoft, Google, Facebook, Twitter sau AOL, au o scrisoare deschisă pentru Barack Obama, preşedintele SUA, şi Congresul SUA. Ei vor reformarea acestui sistem de colectare a datelor şi există deja câţiva politicieni care le susţin cauza, notează „The Guardian“.

 

„În multe ţări balanţa înclină mai mult în favoarea statului şi mai puţin spre drepturile individului, drepturi susţinute prin constituţie. (…) E timpul pentru o schimbare“, se arată în scrisoarea semnată de către toate aceste companii. Cele mai multe acuză faptul că dezvăluirile lui Edward Snowden au afectat credibilitatea din partea publicului şi susţin că agenţiile de informaţii prin acţiunile lor le afectează afacerile.

„Oamenii nu folosesc tehnologii în care n-au încredere. Guvernele au pus această încredere la îndoială şi tot guvernele trebuie să se asigure că revine la normal“, a afirmat Brad Smith, consilier Microsoft. De aceeaşi părere este şi Marissa Mayer, directorul executiv al Yahoo!, iar ea cere guvernului SUA să acţioneze imediat în sensul reformării sistemului actual.

Primele dovezi furnizate de Snowden au fost publicate de către The Guardian şi The Washington Post. La acea vreme, unele companii erau sceptice cu privire la acestea pentru că prezentau căi de obţinere a informaţiilor de către NSA de care nu ştiau. La acea vreme, toţi şefii acestor companii au negat implicarea directă, dar au cerut o mai mare transparenţă din partea guvernului.

Distribuie:

Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here