Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, consideră că anumite subiecte de interes larg ar trebui ridicate în cadrul unor referendumuri. Candu a avut în vedere tematici amplu dezbătute, precum modalitatea alegerii președintelui, neutralitatea și cauza Unirii cu România.

Poate e cazul să nu ne mai ascundem și să punem o dată pe masă și poporul să decidă dacă e cazul să vorbim de Unire sau nu , cu toate angajamentele și să ne asumăm rezultatul care o să fie”, a declarat speakerul Parlamentului, citat de deschide.md.

Unirea cu România este una dintre soluțiile propuse de invitații la Forumul Public de miercuri, dialog social convocat de conducerea Republicii Moldova.

Primarul orașului Cimișlia, democrat-liberalul Gheorghe Răilean, le-a cerut membrilor Platformei DA, prezenți la Forum, să clarifice poziția lor față de Reunificare. Răilean a spus că cea mai rapidă cale de integrare europeană este Unirea cu România. ,,Putem să o luăm pe calea lungă, să întreprindem reforme riscante, sau să o luăm pe drumul scurt…”, a punctat primarul.

Scriitorul Nicolae Dabija, președintele Forului Românilor din Republica Moldova, a menționat Unirea ca soluție la actuala criză cu care se confruntă Chișinăul.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here