Fiecare gospodină trebuie să se bucure în primul rând de ce i-a dat natura. Cum au apărut deja păpădiile, haideți să preparăm o dulceaţă din flori de păpădie, care ajută la regenerarea ficatului și curăță sângele:

Foto: dragosteainbucate.blogspot.ro

Avem nevoie de:

-o plasă de flori de păpădie

-1  litru de apă

-1 kilogram de zahăr

-2/3 lămâi tăiate bucăți

Spălăm bine păpădiile înflorite, le rupem codița și partea verde de sus și le punem într-o oală mai mare la foc. Punem apă doar cât să le acopere și le lăsăm la fiert până se macerează.

Când au fiert le strecurăm și punem un litru din zeama în care au fiert și 1 kilogram de zahăr. Spălăm lămâile, le curățăm de coajă și le punem la fiert tăiate bucăți.

Punem din nou compoziţia la fiert până se îngroaşă (scade cantitatea cam la jumătate), apoi o băgăm la borcane. Dacă aveți de gând să țineți dulceața mai multă vreme puteți să adăugați înainte să fie gata o pastiluță de acid salicilic de la farmacie..

Se poate ca aceste cantități să nu fie universale, ele variază în funcție de cantitatea de flori de păpădie pe care o aveți. Dacă pentru a le acoperi aveți nevoie de 2 litri de apă atunci puneți 2kilograme de zahăr și 5 lămâi.

POFTĂ BUNĂ!

Cristina Mihăilescu

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here