Ingrediente pentru blat:

-7 ouă

-200 de grame de zahăr

-4 linguri de nucă măcinată

-4 linguri de făină

-400 de grame  de Finetti

-300 de grame de nucă tocată

-puţin praf de copt

-2 linguri de cacao

Citește și: REȚETA ZILEI: Prăjitura ”Mierea Zeilor”

Într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină punem cele 300 de grame de nucă tocată şi o lăsăm deoparte până pregătim blatul.

Batem albuşurile spumă, adăugăm zahărul, nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt şi răsturnăm compoziţia peste nuca din tavă și o băgăm la cuptor la foc potrivit. Când este coaptă o  răsturnăm cu nuca în sus, o lăsăm să se răcească şi o ungem cu Finetti.

Ingrediente pentru cremă:

-7 gălbenuşuri

-10 linguri de zahăr pudră

-2 plicuri de zahăr vanilat

-7 linguri de lapte

-500 de grame de frişcă

-pişcoturi

-puţină cafea

– 1 tabletă de ciocolată neagră

Batem gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi laptele pe baie de aburi până se îngroaşă. Lăsăm compoziția să se răcească și batem frișca. Când s-a răcit combinăm cele doua compoziții.

Împărțim crema în jumătate. O parte din ea o întindem peste Finetti, punem pişcoturile pe care le-am înmuiat în cafea și deasupra restul de cremă. La final radem ciocolata peste prăjitură sau o topim pe baie de aburi.

 

 SFAT: La toate prăjiturile, când se pun ingredientele, e important să folosiți linguri de aceeași mărime, astfel încât ingredientele să fie la fel proporționate ( dacă puneți zahăr cu o lingură mică și lapte cu o lingură mai mare, mai mult decât sigur prăjitura nu va ieși cum trebuie). La blaturi, lingurile de făină se pun mereu pline cu vârf.

 

POFTĂ BUNĂ!

Cristina Mihăilescu și Mădălina Măhăilescu

Distribuie:97010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here