Pentru blat avem nevoie de:
-6 ouă

-6 linguri de apă

-12 linguri de zahăr

-12 linguri de făină

-un praf de copt

Separăm albușurile de gălbenușuri și batem albușurile cu 6 linguri de apă. Când se întăresc adăugăm jumătate din cantitatea de zahăr. Frecăm gălbenușurile cu celelalte 6 linguri de zahăr și le punem peste albușurile bătute spumă. Adăugăm treptat și făina amestecată cu praful de copt și amestecăm ușor până se omogenizează compoziția.

PONT: Adăugați și un vârf de cuțit de sare în compoziția blatului.

 

Pentru cremă avem nevoie de:

-8 ouă

-400 de grame de zahăr

-6 linguri de cacao

– o margarină la cub, pentru gătit

-2 fiole de rom

 

Batem ouăle întregi cu zahărul până se topește. Punem bolul pe aragaz, pe baie de aburi și amestecăm până compoziția se face ca o budincă, albă. Ca să știți când e gata umeziți puțin degetele și luați  de pe lingură puțină cremă, dacă degetele se lipesc puțin între ele înseamnă că e gata. Luăm crema de pe foc și adăugăm margarina și cacao. Amestecăm până se topește și margarina. Lăsăm crema să se răcească (eventual la frigider după ce s-a temperat). Când s-a răcit adăugăm romul și mixăm timp de 3 minute.

 

Însiropăm blatul cu:  200 de mililitri de apă în care punem 6 linguri de zahăr și puțin rom. Lăsăm să dea un clocot iar apoi însiropăm blatul tăiat în două. Punem crema între blaturi, punem celălalt blat deasupra și îl însiropăm.

Citește și: REȚETA ZILEI: Lapte de pasăre

Pentru decor avem nevoie de:

-un praf de frișcă

-250 de mililitri de lapte pentru frișcă

-ciocolată

-nuci

-Finetti Sticks

-Biscuiți

– Bomboane de decor

Batem frișca cu laptele până se întărește și îmbrăcăm tortul cu ea. Apoi așezăm pe rănd dulciurile, în ce formă vrem. Pe lângă cele menționate mai sus puteți adăuga orice altceva, cu condiția să nu fie foarte groase pentru că vor pica de pe blat sau vor avea un aspect urât.

 

Voi cu ce decorați tortul?

 

POFTĂ BUNĂ!

 

Mădălina Mihăilescu

Sursă foto

 

Distribuie:0020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here