România noastră este pe locul doi în lume în ceea ce priveşte cea mai rapidă viteză de navigare pe Internet. Pasionaţii din IT au început să se întrebe cum a reuşit ţara noastră, care investeşte mult mai puţini bani în domeniu decât forţe precum SUA şi ţările din Europa de Vest, să se situeze printre statele cu cel mai rapid Internet din lume.

Într-un top The Independent din anul 2015 România ocupă prima poziţie ca viteză de Internet, din lume. Suntem urmaţi de Suedia şi Olanda. Pe ultima poziţie în clasament se află Franţa.

“Viteza de Internet în România este de aproximativ 15 megabiţi pe secundă (Mbps), iar asta înseamnă de 5 ori mai bine decât conexiunea medie pe care o are un american acasă. În SUA, să ai viteze de 12 Mbps -este un lucru impresionant. Aşadar, cum de a reuşit o ţară cu doar 1% din venitul pe cap de locuitor al SUA să sară în fruntea cursei online”, se întreabă Anil Polat, un inginer american specializat în securitatea computerelor, pe site-ul foxnomad.com.

Acesta consideră că nu doar tehnologia contează pentru plasarea fruntaşă, cât mai ales oamenii din spatele “firelor”. “Unii dintre noi au tendinţa să creadă că România este un nou-venit în revoluţia digitală şi de aceea are avantajul instalării celor mai moderne echipamente. Dacă acest motiv ar fi real, atunci Butan, ultima ţară intrată în online, ar trebui să aibă cel mai rapid Internet. Viteza de Internet are de a face, într-adevăr, cu infrastructura bună, dar chiar şi cel mai bun echipament din lume nu are efect fără inginerii care pot organiza eficient conexiunile”, conchide Anil Polat.

AbonareDistribuie:0120

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here