Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a anuntat, duminica, la Campia Turzii, ca in acest an sunt planificate peste 340 de exercitii de instruire, din care aproximativ 40 vor fi organizate impreuna cu partenerii din NATO si UE.

Mircea Dusa s-a aflat la Baza 71 Aeriana Campia Turzii, unde a asistat la exercitiul romano-american Dacian Warhawk. Ministrul a precizat ca anul acesta Ministerul Apararii Nationale a planificat peste 340 de exercitii de instruire, scrie Mediafax.

“Saptamana viitoare, marti, va incepe in poligonul Smardan un exercitiu de pregatire in comun tot cu militarii americani, parasutisti, iar la inceputul lunii aprilie vom avea un exercitiu mai complex, tot in poligonul de la Smardan, la care vor participa aproximativ 2.500 de militari romani, americani si britanici, plus un pluton de militari din Republica Moldova.

Va fi o prezenta permanenta a militarilor din NATO si UE pe flancul estic, prin rotatie, exercitiile au rolul de a asigura pregatirea militarilor in comun pentru a invata si a perfectiona tehnicile de lupta in comun”, a spus Dusa.

“De asemenea, tot la Campia Turzii va incepe un exercitiu cu avioane A-10, vor fi 11 astfel de avioane, un exercitiu in comun cu partenerii nostri americani”, a mai spus ministrul Apararii.

AbonareDistribuie:0120

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here