Proiectul care va interzice fumatul în locurile publice ar putea avea repercursiuni asupra locurilor de muncă. 

Proiectul poate duce la pierderea a 20.000 locuri de muncă prin efecte în lanţ asupra zonei de aprovizionare şi distribuţie şi ar putea înjumătăţi cifra de afaceri pentru aproape 50% din punctele de vânzare care comercializează ţigarete, afirmă producătorii.

Producătorii de țigarete au depus recent, la Camera Deputaţilor, un punct de vedere referitor la propunerea de interzicere totală a fumatului în spaţiile publice închise şi de interzicere a comercializării produselor din tutun la o distanţă de mai puţin de 250 metri de spitale şi unităţi de învăţământ.

“Estimăm că, dintr-un total de 73.000 de puncte de vânzare cu amănuntul a produselor din tutun, aflate la ora actuală în România, vor fi afectate peste 46% la nivel naţional: 54% în mediul urban şi 27% in mediul rural. Dat fiind că în Bucureşti există peste 500 unităţi de învăţământ şi peste 100 de unităţi medicale, impactul estimat este de 65% din numărul punctelor de vânzare”, se arată în documentul menţionat.

Potrivit semnatarilor, “restricţia listării produselor din tutun va reduce cifra de afaceri a comercianţilor afectaţi cu 35% până la 50%”, scrie presalibera.net

Vizualizari: 34 AbonareDistribuie:54000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here