Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare COD PORTOCALIU de ninsori abundente şi viscolite şi intensificări ale vântului. În alte 23 de judeţe din jumătatea sudică a ţării, dar şi în municipiul Bucureşti este în vigoare un COD GALBEN de vreme rea. În Capitală, vântul puternic a doborât mai mulţi copaci şi a şi început să ningă.

 

Capitala şi 24 de județe au intrat vineri, de la ora 16.00, sub avertizare cod galben de ninsori viscolite, însă nu este exclus ca în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă să fie emise avertizări nowcasting COD PORTOCALIU de vânt puternic și vizibilitate scăzută pentru mai multe judeţe din sudul ţării, a declarat directorul Administraţiei Naționale de Meteorologie, Ion Sandu.

În prima parte a acestei nopţi (vineri noaptea n.r.), pentru judeţele Teleorman, Olt, sudul judeţului Dâmboviţa şi Argeş, adică autostrada 1, e posibil să se emită cod portocaliu. În a doua jumătate a nopţii, viscolul se mută în judeţele din estul Munteniei şi Dobrogea. Mâine (sâmbătă n.r.) în jurul orei 14.00 va fi o pauză. Pentru duminică şi luni, ANM va emite cel mult o informare meteo, să vedem dacă lucrurile se intensifică sau scad. Va continua să ningă, duminică va mai fi vânt. În Oltenia, duminica şi luni putem vedea viscolirea zăpezilor de pe câmp. După data de luni vor rămâne temperaturi scăzute câteva zile, până la jumătatea săptămânii viitoare“, a declarat Ion Sandu, directorul ANM, în cadrul comandamentului de iarnă.

Între orele 21:10 şi 00:00, pe arii extinse în judeţul Olt ( inclusiv municipiile Slatina şi Caracal), precum şi drumurile europene şi judeţene aferente, a fost valabil un COD PORTOCALIU de vreme rea, cu ninsori abundente şi viscolite, intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 70-80 km/h. Fenomene meteorologice asociate: local vizibilitatatea poate scădea sub 50 m.

AbonareDistribuie:0020Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here