Filosoful Aleksandr Dughin, consilier al presedintelui Dumei de Stat si un apropiat al presedintelui rus Vladimir Putin, considera necesara crearea unui „imperiu eurasiatic” dominat de Rusia din care sa faca parte inclusiv Romania, Ungaria, Serbia, Slovacia si Austria.

Potrivit editiei austriece a publicatiei The Local, filosoful Aleksandr Dughin a facut aceste declaratii intr-un interviu acordat site-ului ungar Alfahir.hu, apropiat al miscarii ungare de extrema-dreapta Jobbik.

Intrebat despre perceptia sa privind viitorul Europei, Dughin a spus ca anticipeaza sfarsitul statelor-natiuni, explicand ca tari precum Romania, Ungaria, Serbia, Slovacia si Austria ar putea fi inglobate intr-un „imperiu eurasiatic”.

„Este necesar un imperiu eurasiatic care sa contracareze influenta Occidentului nihilist”, a spus Dugin, vorbind despre o „noua ordine mondiala” bipolara, formata, de o parte, din Statele Unite si Europa Occidentala (condusa de Germania), si, de alta parte, din Uniunea Eurasiatica, dominata de Rusia.

„Intr-o lume globalizata, este necesar sa fie aparate identitatile culturale ale indivizilor, redusi pana acum la fluxuri migratorii”, a spus Dugin. Referindu-se la formatiunea nationalista ungara Jobbik, Aleksandr Dughin a declarat ca miscarea populista are o doctrina „realista”.  Mai multe aflati pe Ziare.com.

 

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here