FC Getafe, echipa antrenată de românul Cosmin Contra şi la care evoluează  atacantul român Ciprian Marica a câştigat aseară în faţa Valenciei cu scorul de 3-1.

Patru meciuri a aşteptat Contra prima victorie la Getafe. Şi ce supărat era joi, după 0-1 cu Villarreal, a doua sa înfrîngere: “Aşa nu se mai poate. Cui nu-i curge sânge din nas alergând să nu se mai urce în autocarul pentru Valencia!”. Furia lui i-a schimbat pe jucători.

Valencia a deschis scorul rapid, dar reacţia madrilenilor a fost promptă. Două minute, 25-27, două goluri, Lafita 1-1 şi Marica 1-2, frumos, cu capul din plonjon.

După pauză, oaspeţii au fost asediaţi în propriul careu. N-au cedat. Şi Pedro Leon a făcut 1-3 (88). Contra dansa pe margine cu asistenţii săi.

În final, isterie: Mathieu l-a lovit pe Leon peste faţă, fiind eliminat. Apoi, provocat, Contra s-a înjurat cu valencienii. A fost stăpânit cu greu. Şi el a fost trimis la vestiare. Însă Getafe urcă 3 locuri, de pe 19 pe 16, şi scapă de zona retrogradării.

Datorită celor doi români, Getafe a câştigat primul meci după o perioada lungă de timp. Getafe nu mai câştigase din 29 noiembrie 2013.

Marius Ghencea

 

Distribuie:4010

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here