Noua versiune a doctrinei militare de laMoscova ar putea include “o lovitura nucleara preventiva” asupra Statelor Unite, potrivit unui oficial din armata rusa.

Este declaratia generalului Yuri Yakubov, coordonatorul Inspectoratului General al Ministerului rus de Aparare, citat de varianta in rusa a agentiei Interfax si preluat de Euromaidan Press. Yakubov a precizat ca noua doctrina a Rusiei trebuie sa arate care este principalul inamic al tarii. “Documentul strategic al tarii trebuie, in primul rand, sa desemneze foarte clar potentialul inamic al Rusiei. In opinia mea, principalul nostru dusman sunt Statele Unite si blocul Nord-Atlantic”, a spus oficialul rus.

Generalul a atras atentia asupra faptului ca liderii Statelor Unite si ai NATO au asigurat, de-a lungul anilor, ca ei nu sunt inamici ai Rusiei. Totusi, Yakubov este de parere ca acestia au declansat acum “un adevarat razboi informational impotriva Rusiei”, scrie ziare.com.

Oficialul de la Kremlin considera ca este necesar caRusia sa dezvolte “metode de aparare aerospatiala in cooperare cu fortele nucleare strategice”. “Este necesar sa lucram la conditiile sub care Rusia ar putea lansa o lovitura preventiva folosind fortele nucleare strategice”, a declarat acesta.

Rusia a anuntat, la inceputul lunii, ca isi va adapta doctrina militara la situatia actuala pana la sfarsitul anului. Un grup de lucru a fost deja creat in cadrul Consiliului rus de Securitate, care urmeaza sa redacteze modificari la doctrina existenta. 

AbonareDistribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here