Autoritătile maghiare au interceptat un tren care transporta refugiați din Croația spre Ungaria. Trenul a ajuns la frontiera croato-maghiară Magyarbóly fără preaviz, ca și alte trenuri și autobuze care sosesc din Croația. Astfel, 4.000 de refugiați au ajuns marți în Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a descris incidentul ca o “incălcare gravă a dreptului internațional”.

Odată cu sosirea aproximativ a 17.000 de refugiați în doar 72 de ore, prim-ministrul croat, Zoran Milanovic, a declarat că țara sa de 4,2 milioane de locuitori nu mai putea face fată situației și a condus nou-veniții la trenuri și autobuze spre Ungaria.

Ministrul maghiar de Externe Pețer Szijjarto, a declarat într-o conferintă de presă la Belgrad că nu există nici un acord între Budapesta și Zagreb cu privire la transferul de refugiați în Ungaria. Szijjarto a solicitat autoritătilor croate să înceteze “răspandirea de minciuni” despre un acord.

“In loc să ajute oamenii, Croația încurajează masele de oameni pentru a comite o infracțiune, deoarece trecerea ilegală a frontierei este o crimă, potrivit legislației care a intrat în vigoare în această săptămană în Ungaria” a spus Szijjarto.

Valul de refugiați din ultimele săptămâni din Serbia a mers în Croația pentru a trece în Europa de Vest, scrie  eldiario.es.

 

 

Articol redactat de Michaela Maria

loading…

Abonare
Distribuie:95020

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here