Se schimbă modalitatea de log in pe Facebook și Google

Home > Se schimbă modalitatea de log in pe Facebook și Google

Google și Facebook vor să îmbunătățească securitatea conturilor lor. Pentru asta, cei doi giganți pregătesc un nou sistem de parolare, cât și utilizarea unui dispozitiv asemenea unui stick de memorie.

Utilizatorii își vor putea accesa conturile  de Facebook după ce au introdus acel stick în calculator și au tastat parola. Doar folosind combinația corectă între acest stick și parolă vor debloca site-urile Google și Facebook, scrie Daily Express. Aceștia și-au pus angajații să testeze personal acest sistem. Experții în securitate informatică au anunțat că acest sistem ar fi, la această oră, cel mai sigur mod de a-ți proteja identitatea virtuală și orice alt cont privat.

Chiar și Microsoft a anunțat că analizează această tehnologie. Această măsură a fost luată după ce o mulțime de conturi Facebook, Google, Twitter, LinkedIn și Youtube au fost sparte. Asta s-a întâmplat și din cauză că oamenii folosesc parole evidente și ușor de spart.

De exemplu, un studiu al firmei SpiderLabs a arătat că 123456 este cea mai folosită parolă. La fel de populare sunt și parolele “123″, “password” sau, simplu, “1″.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here