Știa Securitatea de existenţa acestor tuneluri megalitice de sub Marea Neagră? Cel mai probabil da, deoarece nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces.

Într-o cronică scrisă înaintea Primului Război Mondial apare o poveste misterioasă în care se vorbește de faptul că țăranii din Dobrogea foloseau tuneluri subterane de mii de kilometri lungime, săpate sub Marea Neagră doar pentru a-și duce oile până în Turcia.

Deocamdată nu există informaţii legate de cine a construit aceste două tuneluri și nici despre motivul pentru care ele traversează prin subteran Marea Neagră.

În anii ’80, soldații care munceau pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, au descoperit din pură întâmplare o altă gură de acces a acestor tuneluri. Aceasta, aflându-se într-un cimitir din Murfatlar, era folosită în dese rânduri de muncitorii de la canal pentru a trece în Bulgaria.

Exportul nu se realiza pe uscat sau cu vasele, ci prin două tuneluri de dimensiuni impresionante, potrivit cronicii menționate. Cele două tuneluri ar porni din sudul Dobrogei actuale și din Cadrilater și traversează Marea Neagră. În timpul războiului, aceste guri de acces au fost astupate din motive de siguranță națională și au fost păzite.

Există bănuieli cum că Securitatea era la curent cu existența acestor tuneluri megalitice și nimănui nu îi era permis să se apropie de căile de acces. Potrivit unor supoziții, în altă ordine de idei, se vehiculează de ceva vreme, la 45 de km nord-vest de Sulina, în Marea Neagră, că există un Triunghi al Bermudelor, unde se presupune că au dispărut corăbii, păsări, chiar și mici insule.

Explicațiile fenomenului sunt încă relative, zona fiind cunoscută din Evul Mediu. Anomalia se deplasează spre litoralul românesc supranumit „Vârtejul morții”, micul Triunghi al Bermudelor unde s-au petrecut multe ciudățenii, se află în apropierea Insulei Șerpilor, iar primii care au vorbit despre el au fost turcii.

 

Sursa

Distribuie:136010

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here