Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată comemorării a 25 de ani de la Revoluţie a fost întreruptă, miercuri, de un grup de revoluţionari, condus de Dumitru Dincă, nemulţumiţi că nu au fost lăsaţi să stea în sala principală de plen, unii dintre ei ameninţând că se vor arunca de la balconul Camerei.

 

Grupul revoluţionarilor, invitaţi din partea grupului parlamentar al PNL, cuprinde aproximativ 14 persoane şi este condus de fostul revoluţionar Dumitru Dincă. Unii dintre revoluţionari au ameninţat că se aruncă de la balcon, în semn de protest.

Revoluţionarii au început să strige de la balcoanele sălii de plen imediat după discursul lui Petre Roman: ”Vă bateţi joc””, ”Să vă fie ruşine!”,  ”V-aţi îmbogăţit!” şi ”Aţi furat ţara!”.

Vicepreşedintele Camerei Marian Neacşu a solicitat aparatul tehnic să se facă ordine şi l-a invitat pe Petre Roman să-I liniştească, având în vedere că erau invitaţi ai săi.

Petre Roman a cerut scuze parlamentarilor pentru “ieşirile camarazilor săi” şi revoluţionarilor pentru că nu au putut să vorbească de la tribuna Parlamentului. “Opriţi-vă, vă rog! Am obligaţia să ofer scuzele mele pentru aceste ieşiri ale camarazilor mei: domnul Dincă şi domnul Zaina. Domnul Zaina a fost arestat, bătut la Jilava şi este în scaun cu rotile. Dar resentimentele nu-şi au locul aici. Acceptaţi scuzele mele. Nu am ezitat să spun ce lucruri rele ne înconjoară. Am pledat pentru reguli şi disciplină. Aici parlamentarii vorbesc, vă cer scuze că nu aţi putut vorbi”, a spus Roman.

Neacşu s-a consultat cu liderii grupurilor parlamentare şi a decis continuarea şedinţei solemne.

Revoluţionarii au fost scoşi din balcon şi la acest moment se află în holul de acces al lojelor din Camera Deputaţilor.

Aceştia s-au declarat memulţumiţi că revoluţionarii invitaţi la evenimentul solemn dedicat celor 25 de ani de la Revoluţie, de către grupul PSD, au acces în sala principală de plen, în timp ce ei au fost trimişi la balconul de la etajul doi, de unde susţin că nu se aude nimic şi că nu li se permite să ia cuvântul.

Unul dintre revoluţionari se află în scaun cu rotile şi le-a reproşat angajaţilor Camerei că a fost trimis la etaj, deşi nu se poate deplasa.

Sursa: Mediafax

AbonareDistribuie:43000Like this:

Like Loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here