Tot mai mulţi oameni îşi vor congela celulele reproducătoare şi vor face fertilizări in vitro fără să aibă probleme medicale, este de părere profesorul Carl Djerassi, cel care a inventat anticoncepţionalele orale, scrie Adevărul.ro.

Profesorul Carl Djerassi, în vârstă de 91 de ani, crede că puilula contraceptivă pe care a inventat-o va deveni istorie până în 2050. Oamenii vor recurge tot mai des la sterilizare de la vârste tinere, dar nu înainte de a-şi crioconserva ovulele, respectiv spermatozoizii pentru momentul în care îşi vor dori copii. „În cazul lor, va exista o diferenţă foarte clară între sex şi reproducere“, a declarat profesorul Carl Djerassi pentru publicaţia „Sunday Telegraph“.

Foarrte multe femei vor apela la fertilizările in vitro pentru a aduce pe lume copii şi nu pentru că vor avea probleme de fertilitate, ci pentru că vor dori să controleze foarte bine momentul conceperii.

Progresele înregistrate în medicină vor face posibile aceste lucruri fără repercusiuni asupra şanselor de concepere. În aceste condiţii, sexul va exista doar pentru a aduce plăcere.

Mai mult pe Adevărul.ro.

Abonare
Distribuie:0000

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here