Mihail și Gavril. Sărbătoarea Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil are semnificații profund religioase la care se adaugă și credințele populare.

Din învăţăturile Bibliei aflăm că cei doi arhangheli sunt duhuri slujitoare,  fiinţe fără trupuri care îi urmează poruncile lui Dumnezeu, prieteni şi ocrotitori ai credincioşilor.

Mihail și Gavril. Daca din punct de vedere statistic, cifrele arata sec ca cei mai mulți dintre romanii care își aniversează onomastica de Sfântul Mihail si Gavriil sunt majoritatea bărbați si ca cele mai frecvente nume sunt Mihai, Gabriel, Mihail si Gavril, din punct de vedere religios si al credințelor populare, sărbătoarea are semnificații mult mai bogate.

În tradiţiile populare, munca în această zi este considerată a fi un semn de sfidare a puterii cereşti, iar despre cel care va munci în această zi se spune că nu va avea o moarte uşoară. Tradiţia mai spune că de acum şi până de Crăciun trebuie să aibă loc „vara iernii“, o înşiruire de câteva zile considerabil mai calde decât temperaturile normale în perioada toamnă-iarnă.

Arhanghelii din calendarul bisericesc ortodox sunt conducătorii cetelor de îngeri si sunt reprezentați cu aripi si purtând săbii, ca simbol al biruinței asupra râului. Mai mult decât atât, ei sunt călăuzele sufletelor celor adormiți in drumul lor spre Rai, scrie realitatea.net.

Mihail și Gavril.De Sfinții Arhangheli Mihail si Gavriil sunt strict interzise îndeletnicirile casnice, cine nu se spune acestei reguli fiind sortit sa aibă parte de mare chin înaintea morții.

loading…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here